Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/krigsspe/public_html/plugins/system/advancedmodules/advancedmodules.php on line 257

Syftet med www.krigsspel.se

 

Vad vill vi uppnå med den här sidan?

Syftet med www.krigsspel.se är att erbjuda Sveriges konfliktspelare ett forum för diskussion och inspiration.

Genom hemsidan www.krigsspel.se ges spelare ett utrymme att diskutera konfliktspel och därtill relaterade ämnen. Avsikten är inte att konkurrera med andra, redan etablerade, forum som behandlar enstaka spelsystem eller tidsperioder. Istället vill www.krigsspel.se komplettera dessa och erbjuda ett forum som sträcker sig över tiden. Detta kan förhoppningsvis inspirera spelaren att prova på andra system och tidsperioder.

www.krigsspel.se skall vara ett forum för alla konfliktspelare – nybörjare såväl som veteraner. Genom att locka fler spelare att prova på konfliktspel stimuleras hobbyn och antalet spelare ökar förhoppningsvis. www.krigsspel.se vill vara en samlingsplats!

I viss utsträckning kommer även www.krigsspel.se att arrangera konfliktspel på konvent och andra liknande tillställningar.

Konfliktspel syftar till att simulera konflikter i spelform. Att spela konfliktspel är intressant, lärorikt och inte minst roligt. www.krigsspel.se vill på intet sätt glorifiera krig eller försköna konsekvenserna av användandet av våld.

www.krigsspel.se bildades av Tobias Eliasson och Henrik Holmgren under hösten 2004 och drivs på frivillig basis utan vinstsyfte.

Tobias Eliasson & Henrik Holmgren


Historien bakom www.krigsspel.se

Hur började det?

www.krigsspel.se började som en idé av Tobias Eliasson. En idé om en virtuell samlingsplats för Sveriges konfliktspelare. Snart kopplades Henrik Holmgren in och planerna tog så sakta form. Grundpelaren skulle vara en hemsida med ett tillhörande forum, men där skulle också finnas plats för artiklar och inspirerande läsning.

Efter att under sensommaren 2004 ha funderat på formerna för vår idé fattades så den 7 september beslutet om att det var hög tid att faktiskt göra något konkret. Domännamnet krigsspel.se registrerades och redan dagen därpå gick det att surfa in på hemsidan. Där möttes man dock endast av budskapet "Krigsspel.se - Öppnar inom kort" i vit text på svart botten.

En första verision av forumet togs fram för test den 15 september, men havererade omgående. Alternativ undersöktes och det nuvarande forumet installerades den 14 oktober och en kortare testperiod inleddes. Allting verkade fungera och planläggningen för hur vi skulle nå ut med vår existens påbörjades. Ganska snart beslutades att Borås Spelkonvent, som går av stapeln under allhelgonahelgen, skulle vara platsen för det officiella tillkännagivandet.

Fredagen den 29 oktober 2004 driftsattes så hemsidan. En enkel struktur som öppnade upp forumet och även den första artikeln som handlade om spelet Ubåtsjakten. Lite förklaringar om vilka vi är och vad vi syftar till kom också på plats. De första stegen var tagna.

Under fredagen den 5 november arrangerade så www.krigsspel.se spelet Ubåtsjakten på Borås Spelkonvent samtidigt som vi presenterade hemsidan. Reklamblad sattes upp på väggarna och vi delade ut flyers och inte minst de uppskattade buttarna till intresserade besökare. Idén om ett svenskt forum för krigsspelare togs väl emot av de personer vi talade med och en försiktig optimism spirade. Nu är det upp till oss alla att levandegöra forumet och därmed förvandla den från ett relativt tomt skal till en givande, inspirerande och trevlig samlingsplats! Väl Mött!

Måndagen den 24 april 2006 presenterades en uppdaterad verision av hemsidan med bland annat gallerier, länkar och möjlighet att ladda ner krigsspelsrelaterade filer.

Tobias Eliasson & Henrik Holmgren


Personerna bakom www.krigsspel.se

Vilka är vi?

Tobias Eliasson
Bor: Hisingen, Göteborg
Arbetar som: Lagerarbetare
Intressen utöver konfliktspel: Synthmusik, stadsplanering, vandring, öl.
På forumet heter jag: tobias
Nås på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Henrik Holmgren
Bor: Kortedala, Göteborg
Arbetar som: Larmoperatör & biografmaskinist
Intressen utöver konfliktspel: Biografer, omvärldsanalyser och allmänt tyckande.
På forumet heter jag: Holmgren
Nås på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.